Toos Graaff Training en Counselling
Zeester 95
2221 KX Katwijk aan Zee
tel: 071-4080316
E-mail: info@toosgraaff.nl

Emotioneel Vaardig Worden 2

4-daagse vervolgtraining

In de cursus EMO 2 geven we vooral de aandacht aan het onderdeel verantwoordelijkheid nemen. Dat betekent in dit geval verantwoordelijkheid nemen voor je gevoelens, onderliggende behoeften en je gedrag, en het erkennen van het effect van je gedrag op een ander.

Hoe voorkom je dat je in een negatief patroon vervalt (de dramadriehoek) en hoe maak je echt contact met jezelf en de ander? We oefenen in het omgaan met verwijten die je krijgt en die je hebt, en behandelen het verlangen naar genoegdoening en verzoening.

De cursus laat je zien dat je veel kracht krijgt wanneer je eerlijk bent tegenover jezelf. Het accepteren van ‘jouw’ waarheid geeft je een diep vertrouwen in jezelf en de ander. Belangrijke vaardigheden waarin we oefenen, zijn het aanvaarden van (buigen voor) de situatie die is zoals die is, het loslaten van controle en het openen van jezelf voor echte intimiteit. Je leert hoe je een win-win situatie kunt creëren.

Emotioneel Vaardig Worden 3

4-daagse vervolgtraining

In de cursus EMO 3 leer je meer en meer grip te krijgen op je attitude. Een attitude waarin je liefdevol met jezelf (en de ander) in relatie bent, aanwezig, contactvol en met een open blik.

Steeds weer zijn er invloeden die ons heldere bewustzijn vertroebelen. Onze overlevingsstrategiën komen telkens naar voren, vanzelfsprekend en automatisch. Trauma’s (die we allemaal hebben) brengen ons isolement en afscheiding.
Hoe gaan we daarmee om? In de cursus oefenen we om verbinding te hebben met plezierige, maar ook met zeer ongemakkelijke gevoelens. We leren aanwezig te zijn in dit moment, om de glans van de eenvoud te ervaren en de stroom van liefde te beleven die er op dit moment is.
Er komen geen nieuwe trauma’s bij, wanneer we in staat zijn om bewust onze lijfelijke reacties op gebeurtenissen te ervaren, en indien nodig adequaat te kunnen ontladen.

Emotioneel Vaardig Worden 4 (voorheen PLUS)

Intimiteit en sexualiteit (4-daagse vervolgtraining)

Deelname voor hen die EMO 3 hebben gevolgd. Ging het in EMO 3 over het met open hart AANWEZIG te zijn, in EMO 4 gaat het over het actief uitreiken. Jezelf vanuit aanwezigheid manifesteren in de wereld ... seksueel in de brede zin van het woord.

Emotioneel Vaardig Worden 5

Autonomie in verbinding (4-daagse vervolgtraining)

Deelname voor hen die EMO 4 hebben gevolgd (of evt. anders in overleg).  Deze training heeft als werktitel: Autonomie in verbinding. We verdiepen ons in de thema's autonomie en symbiose, binding-en verlatingsangst en hechtingsstijlen. We werken met de vraag: "Hoe saboteren we in de relatie (onbewust) dat de liefde stroomt, waar vinden we onze kracht en vastberadenheid om het Drama te herkennen en eruit te stappen en hoe gebruiken we de stem van ons lichaam hierbij"?

Praktische informatie EMO 2, 3, 4 en 5