Toos Graaff Training en Counselling
Zeester 95
2221 KX Katwijk aan Zee
tel: 071-4080316
E-mail: info@toosgraaff.nl

Motivatie

Regelmatig krijg ik vragen als: ‘Waarom ben je dit werk gaan doen?’, ‘Wat motiveert je?’, ‘Hoe hou je het vol?’ en ‘Hoelang blijf je het nog doen?’

Mijn liefde voor het werk en voor de mensen waarmee ik werk is het belangrijkst.
Mensen komen bij mij met een probleem. Om dit op te lossen moeten ze hun probleemoplossend vermogen vergroten. Daar help ik ze graag bij. Ik haal mijn vreugde en motivatie uit het feit dat ik een tijdje met ze mee mag lopen, dat ze intimiteit met mij aangaan, dat ik iets aanreik waarmee ze verder komen en vooral dat ik kan zien dat het effect heeft. Ik word blij wanneer ik zie dat het weer goed met iemand gaat en dat hij of zij met liefde naar zichzelf kan kijken. Het gaat er om dat ik mezelf elke keer opnieuw overbodig maak: iemand bereikt zijn of haar doel en kan zonder mij weer verder.

De één gaat meer gebutst door het leven dan de ander. Mensen zijn allemaal verschillend en eenieder is interessant op zijn eigen manier. Daarom is dit werk nooit saai. Als je denkt dat je alles weet, dan komt er meteen een cliënt bewijzen dat dit niet zo is. Elke cliënt houdt mij een spiegel voor. Het is aan mij om er in te blijven kijken. Zolang dat me boeit en ik daarvan leer, ga ik door. Daarbij is mijn eigen scholing ook een belangrijke bron van inspiratie.

Werkervaring

Vanaf 1989 heb ik in Katwijk een eigen praktijk op het gebied van Training en Counselling. Al sinds 1984 geef ik trainingen in emotionele intelligentie, professionele communicatie, psychosociale begeleiding en therapie. Tussentijds heb ik mij ook gespecialiseerd in faalangstbegeleiding voor zowel adolescenten als volwassenen. Verder ben ik werkzaam als docent en leertherapeut bij de Stichting Psycho-sociale Opleidingen te Utrecht. Tot 1990 was ik werkzaam in het voortgezet onderwijs als docent lichamelijke opvoeding, daarna tot 2000 als schoolcounsellor. Vanaf dat moment werk ik samen met Theo van der Heijden en geven wij 4/daagse therapeutische trainingen op het gebied van Emotioneel Vaardig Worden. Vanaf 2002 is het Systemich Constellatie Werk erbij gekomen. In mijn therapeutisch werk gaat het nu vooral om lichaamsgerichte psychotherapie.

Opleiding en ontwikkeling

Academie voor Lichamelijke Opvoeding (1968-1972)
Leerlingbegeleiding & Schooldecanaat (1983-1986)
Transactionele Analyse (1986-1990)
Neuro-linguïstisch Programmeren (1991-1994)
Bijscholing Emotioneel Lichaamswerk (1995-1998)
Diagnostiek en behandelplanning (1999)
Kwantum Psychologie (1998-2000)
Systemisch Werk, onder andere familieopstellingen (2001-2004)
Traumaverwerking (2003-2008)
Symbiose, Narcisme en Autonomie (2008-2009)
Traumaverwerking en hechtingstijlen (2009)
Opstellingen en ziekten (2010)
Embodiment Trainers Training (2012)
Neuro-affective Psychotherapy (2013-2019)
Helen van Trauma (Andre Wandel) (2013-)

Daarnaast volg ik vanaf 1985 continu trainingen op het gebied van communicatie,
succes en (persoonlijke) effectiviteit, leiderschap, leerlingbegeleiding, coaching, supervisie, organisatiekunde, psychotherapie, traumawerk, relatietherapie, familie-opstellingen en spiritualiteit. Hierbij hoort ook Reiki, een traject bij Landmark Education, en een aantal langere (o.m.Tantrische) relatietrainingen samen met mijn echtgenoot, welke me zeer geholpen hebben bij mijn werk als relatietherapeut. Verder heb ik supervisie en zit ik in diverse intervisiegroepen.

Uitgebreide beschrijving opleidingen en motivatie

Professionele verantwoording

Ik ben aangesloten  bij de volgende beroepsverenigingen en overkoepelende organisaties:
  • SBLP: een vereniging voor lichaamsgerichte therapeuten, via hen ben ik aangesloten bij de CAMCOOP voor de verplichte Wkkgz regeling.
  • NIBIG: een overkoepelende organisatie voor lichaamsgerichte therapeuten.
  • TCZ: Tuchtcolleges voor de complementaire zorg.
  • NVTA: de vereniging voor Transactionele Analyse.
  • De Etische Code van Phoenix Opleidingen.
    Ik houd me aan het klacht- en tuchtrecht van bovengenoemde beroepsverenigingen.

Klacht- en tuchtrecht

Ik ben aangesloten bij het TCZ. Iedere cliënt die bij mij in behandeling is kan onregelmatigheden, waar we samen niet uitkomen, melden bij het TCZ. Onregelmatigheden kunnen o.a. plaatsvinden ten aanzien van de volgende onderwerpen: geheimhoudingsplicht, grensoverschrijdend gedrag, seksuele intimidatie, stalking enz enz. Procedures, cases en klachten-modellen vind je op deze pagina. www.tcz.nu/uitspraken-en-downloads-new.html

Samenwerking

Ik werk vooral samen met  Ellen Janse. Als mijn agenda vol is, kan ik cliënten naar haar doorverwijzen. Zij heeft haar praktijk in Oegstgeest. U kunt haar ook direct bellen op 0650540470. Uiteraard heb ik meerder collega's naar wie ik kan doorverwijzen, ook in andere regio's, dat kan het beste in overleg met mij.

Bij onverwachte omstandigheden heb ik zo'n 7 collega's die mij dan zouden kunnen waarnemen.

Algemene Voorwaarden

Algemene voorwaarden praktijk

Bereikbaarheid

Routebeschrijving Toos Graaff