Toos Graaff Training en Counselling
Zeester 95
2221 KX Katwijk aan Zee
tel: 071-4080316
E-mail: info@toosgraaff.nl

Groepstraining Voor Paren

Om echt in contact te komen met jezelf en de ander

In de loop der jaren kan een relatie veranderen, door de persoonlijke ontwikkeling van ťťn of beide partners (bijvoorbeeld door veranderingen op het gebied van werk, opleiding of therapie). Dit kan leiden tot problemen.

Vaak worden in een persoonlijk ontwikkelingstraject patronen helder die ook in de relatie spelen. Want juist in relaties die voor ons heel belangrijk zijn, zoals met onze partner, spelen onze overlevingspatronen een heel grote rol. We kiezen onze partner op grond van onbewuste motieven: wat we zelf niet hebben, hopen we bij de ander te kunnen vinden. De realiteit is dan soms teleurstellend. Toch blijft het verlangen om ťn in contact met jezelf ťn in intiem contact met de partner te zijn.

Doel

Het doel van deze training is samen aan de relatie te werken en deze te verrijken. In de training worden relatiepatronen helder gemaakt en verlangens uitgesproken. Je luistert naar elkaar zonder schuldgevoelens of onmiddellijke defensieve reacties. Je leert oude gevoelens en (systemische) patronen te onderscheiden van het hier en nu, en daardoor meer begrip te krijgen voor elkaar. Het gaat in de training niet om het benadrukken van wat mis is, maar om het vinden van (nog) meer vervulling bij elkaar.

Opzet

Het werken in een groep met andere paren gedurende langere tijd kan veel energie losmaken om doelen te bereiken die onbereikbaar leken. We wisselen korte stukjes theorie af met oefeningen en therapeutisch werk, zowel individueel als samen. We maken vooral gebruik van concepten uit de Transactionele Analyse, Emotioneel Lichaamswerk, ZijnsgeoriŽnteerde Psychotherapie, Kwantumpsychologie en Systemisch Werk.

Voor wie?

De training is bedoeld voor (oud)cliŽnten van de trainers (Toos Graaff/ Theo van der Heijden) en hun partners.
Ook andere deelnemers zijn van harte welkom, zoals cliŽnten van collegaís en studenten van de opleiding voor psychosociaal werk in het kader van hun leertherapie. Telefonisch overleg of een intakegesprek (normaal (leer)therapietarief) is dan voorwaarde voor deelname. Voor deelnemers die verder willen met Transactionele Analyse kan de training als onderdeel van een TA-traject worden gebruikt.
Praktische informatie