Toos Graaff Training en Counselling
Zeester 95
2221 KX Katwijk aan Zee
tel: 071-4080316
E-mail: info@toosgraaff.nl

Counselling

Counselling is voor mij een verzamelnaam voor psychosociale begeleiding, coaching, supervisie en therapie. Ik geef individuele, relatie- of groepscounselling.

Heb je een probleem waar je zelf niet uit komt en heb je iemand nodig om je op weg te helpen, dan kun je bij mij terecht. Het kan gaan om vragenstukken op het gebied van zingeving, zelfvertrouwen, identiteit, relaties, werk, trauma- en rouwverwerking en psychosomatische klachten.

Ik ga ervan uit dat de antwoorden op je vragen in jezelf te vinden zijn. Het is mijn taak voor jou de mogelijkheden te creëren om inzicht in jezelf te krijgen. Ik laat je ‘naar binnen kijken’ waardoor je je beter bewust wordt wie je bent, wat je wilt en wat je kunt. Je leert verantwoordelijkheid nemen en te kiezen voor wat voor jou echt van belang is. Als het nodig is, ruim je belemmerende overtuigingen op en herzie je eerder genomen besluiten.
Ik werk hierbij met mijn hart, mijn hoofd en mijn handen. Zo wil ik bereiken dat je jezelf in een ander licht ziet, jezelf accepteert en meer liefde en zorg voor jezelf ontwikkelt.

Werkwijze

Een individuele sessie duurt meestal 5 kwartier of 1,5 uur, een sessie relatiecounseling 1,5 uur. Dit kan in overleg verlengd worden. Door middel van gesprekken en veel oefeningen werk je aan het bereiken van je doelen. Sleutelwoorden zijn contact, intensiteit, moed, vertrouwen, integriteit, doelgerichtheid en ook plezier. In principe maak je van iedere sessie een schriftelijk verslag, dat je minimaal 24 uur voor de volgende sessie op het praktijkadres aanlevert. Soms geef ik huiswerkopdrachten mee.

Groepscounseling: naast individuele sessies geef ik trainingen en workshops samen met collega’s. De ervaring leert dat deze het leerproces versnellen en verdiepen.
Praktische informatie